Home Praktijkwijzer Info/Tips Nieuws Contact
 
VacciCheck bij de hond

Bij Den Driesprong vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw hond met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt. Voor Leptospirose (de Ziekte van Weil) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) moet uw hond jaarlijks gevaccineerd worden.
Voor Parvo, hondenziekte en Hepatitis(Leverziekte) wordt uw hond om de drie jaar gevaccineerd. Uit nieuwe wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de bescherming soms langer aanhoudt dan 3 jaar.
Om te controleren of een vaccinatie nodig is tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis, is de Vaccicheck ontwikkeld. Dit is een bloedtest die ongeveer een half uur in beslag neemt en aangeeft of uw hond nog voldoende antilichamen heeft, en dus goed beschermd is tegen deze ziektes. Op deze manier kunnen we misschien een vaccinatie overslaan en hoeven we het immuunsysteem niet onnodig te belasten.

Waarom is de vaccicheck?
De vaccicheck is zinvol bij dieren die heel oud zijn, dieren die overgevoelig zijn voor de enting, bij (chronisch) zieke dieren, dieren waarbij de voorgeschiedenis van entingen onbekend is of in alle andere gevallen waarin u zo min mogelijk wilt vaccineren en toch wilt zorgen voor voldoende immuniteitsstatus en bescherming van uw hond.
Tijdens het bezoek aan de praktijk voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie tegen de ziekte van weil/kennelhoest kunnen we eerst bloed afnemen om te kijken of uw hond voldoende antistoffen heeft tegen de andere aandoeningen en op basis van deze uitslag de entingen aanpassen.

Veel dierenpensions accepteren het gebruik van de vaccicheck al maar vraag dit altijd even na bij het pension waar uw hond gaat verblijven.

 

Komt uw hond in aanmerking voor de vaccicheck of wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij onze assistentes aan de balie of bij de dierenartsen.

 

 

 

 

Mededelingen
Juni chipmaand

In juni besteden wij extra aandacht aan chippen en de registratie. Ook geven wij korting op het chippen van uw huisdier
Lees verder>

Vakantie

De zomermaanden komen er weer aan. Gaat uw huisdier naar een pension of gaat hij/zij mee op vakantie?
Lees verder>

Uw huisdier op dieet

Is uw hond of kat te zwaar? Wij helpen u graag om uw huisdier te laten afvallen.
Lees verder>

Voorjaars castratie actie

Van 14 februari t/m 31 mei korting op castratie en sterilisatie van de kater en poes.
Lees verder>

Vaccicheck

Om onnodig vaccineren te voorkomen is de Vaccicheck ontwikkeld. Komt uw hond hiervoor in aanmerking?
Lees verder>

 

Ontworming 4 halen 3 betalen

Ontworm uw hond en kat 4 keer per jaar om worminfecties te voorkomen.
Lees verder> 

 
 
 

 

 Algemene voorwaarden