Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Laboratoriumonderzoek

Laboratoriumonderzoek

bloedonderzoek

Met de aanwezige bloedanalyseappartuur, hebben we snel een uitslag van het bloed van uw huisdier. Met name bij spoedgevallen is het belangrijk om snel te weten wat het probleem is om in te kunnen grijpen of om eventueel het effect van een infuus te kunnen volgen. Ook is het mogelijk om voorafgaand aan een operatie/narcose te kiezen voor een bloedonderzoek zodat we weten of de organen naar behoren functioneren en of uw huisdier een dergelijke ingreep aan kan. Daarnaast bieden wij een seniorcheck aan bij huisdieren waarbij we onder andere een bloedonderzoek doen om te beoordelen of de organen van uw ouder wordende huisdier nog goed functioneren. 

Urineonderzoek

Een goed urineonderzoek kan al heel veel vertellen over eventuele problemen en ook al in een vroeg stadium problemen opsporen. Het liefste beoordelen we de ochtendurine , maar sowieso graag verse, schoon opgevangen urine. Ook bekijken we de cellen in de urine na afdraaien en kan urine op kweek worden gezet voor bacteriologisch onderzoek. 

Ontlastingsonderzoek

Ontlastingsonderzoek doen we macroscopisch,  microscopisch, middels de centrifuge flottatie en sneltesten om parasieten en infecties uit te sluiten (voor bijvoorbeeld giardia en parvo). Dit kan bij diarree, maar ook preventief om te kijken of uw huisdier een ontworming nodig heeft. 

Bacteriologisch onderzoek

Bacteriologisch onderzoek  wordt gedaan om te kijken welke bacterie de veroorzaker is van een infectie en om te kijken welk antibioticum gebruikt moet worden om de infectie te bestrijden. 

Celonderzoek

Celonderzoek doen we bijvoorbeeld bij tumoren om de aard van de tumor vast te stellen. Daarnaast kunen we ook celonderzoek doen met ontlasting, urine of de huid door middel van swabs, afkrabsels en plakbandmonsters.

Vruchtbaarheidsonderzoek:

Met een beetje bloed kunnen we het progesterongehalte van de teef tijdens de loopsheid beoordelen, zodat we advies kunnen geven over het juiste dekkingstijdstip. Ook bekijken we vaginoscopisch het slijmvlies en microscopisch de vaginacellen.

Titerbepalingen

Met een paar druppels bloed kunnen we  middels de vaccicheck binnen 30 minuten  bepalen of uw hond of kat nog voldoende bescherming heeft of gevaccineerd dient te worden voor bepaalde ziektes. Ideaal als je een dier zo min mogelijk wil belasten met een vaccinatie, maar wel een goede bescherming wil laten hebben.