Patiëntbegeleiding
Dat diabetes vervelend voor een dier is, is duidelijk, maar dat het ook heel veel vergt van de eigenaar is iets waar vaak even overheen wordt gestapt. Met een officiële diabetesconsulente in huis en alle kennis daarvan kunnen we een complete begeleiding en advies geven indien de diagnose suikerziekte bij uw hond of kat wordt vast gesteld. Van dieetmaatregelen tot insulineprikken en praktische tips daarin of het controleren van het suikergehalte bij het instellen van de juiste dosering insuline.
Niet alleen voor de schoonheid van uw dier maar ook vanwege gezondheidsredenen is een gezond gewicht belangrijk. Overgewicht heeft namelijk invloed op verschillende orgaansystemen met als gevolg dat er een verhoogd risico is op bijvoorbeeld gewrichtsproblemen, blaasproblemen of suikerziekte.
Met een speciaal online voedingsprogramma en speciale voeding kunnen we helpen uw huisdier verantwoord te laten afvallen tot een gewenst gewicht en ook om dit gewicht hierna te behouden.
Ook bij gedragsproblemen nemen wij uitgebreid de tijd middels een gedragsconsult met uitgebreide vragenlijst zodat wij het probleem goed in kaart kunnen brengen en eventuele adviezen begeleiding en eventuele ondersteuning met medicatie of voedingssupplementen kunnen geven
Een teef is gemiddeld ergens tussen de 7e en 14e dag van de loopsheid vruchtbaar. Om het juiste dektijdstip vast te stellen kunnen we ondersteunen middels progesteronbepaling in het bloed, vaginoscopisch onderzoek en microscopisch onderzoek. Tijdens de dracht kunnen we de ontwikkeling van de pups middels echografie en in de laatste fase van de dracht middels röntgenonderzoek volgen. Ook kunnen we ondersteunen tijdens de bevalling en indien nodig een keizersnede uitvoeren.
Bij een eerste kennismaking met een nieuwe pup of kitten nemen wij uitgebreid de tijd om alle tips en info bij de aanschaf van een nieuw huisdier te bespreken. Met tussentijdse weeg- en checkmomenten komt op een half jaar nog de juniorcheck. Is het huisdier goed ontwikkeld en is het gebit goed gewisseld zijn bijvoorbeeld dingen die gecheckt worden. Ook de volgende fase, de pubertijd, wordt dan besproken.
Vanaf een bepaalde leeftijd behoort een huisdier tot de senioren, net als bij mensen die de mogelijkheid krijgen voor praktijkondersteuning bij hun huisarts, bieden wij ook bij de ouder wordende dieren een seniorencheck aan. Naast een compleet lichamelijk onderzoek, een vragenlijst en urine- en bloedonderzoek met bloeddrukmeting kan deze check indien nodig nog worden uitgebreid met een oogboldrukmeting of aanvullende onderzoeken zoals een echo of röntgenfoto. Dit alles om onze geliefde huisdieren nog langer gezond bij ons te kunnen houden en problemen vroegtijdig te kunnen ontdekken zodat er eventueel nog iets aan kan worden gedaan.
Afscheid nemen van een huisdier is altijd een moeilijke beslissing. Zijn we niet te vroeg? Hebben we al het mogelijke gedaan of is het zinvol om nog iets te doen? Het is onze taak om een eigenaar daarin zo goed als mogelijk te begeleiden. Het afscheid van een huisdier is het laatste wat je voor hem kunt doen en dat moet zo zacht en vredig mogelijk gaan voor het dier en voor de eigenaren. Dit kan in alle rust op de praktijk, maar soms is het voor eigenaren ook prettig dit afscheid thuis te laten geschieden, wat bij ons met tijdig overleg eigenlijk altijd mogelijk is. Wij kunnen u ook informeren over de mogelijkheden voor uw huisdier na het overlijden. En indien uw huisdier gechipt is, vergeet dan niet de chip af te melden bij de desbetreffende databank.